Cropped landscape
Belföld
Ungár Péter a továbbiakban sem határolódik el a Jobbiktól
2019-03-2620:28
Tavaly a civilek a politikusokat is lépéskényszerbe hozták az otthonápolás díjának emelésével. Az ellenzék hétfőn nyújtotta be az erről szóló közös javaslatát, azt amiről decemberben már szavazott a kormánypárti többség. Noha akkor az ellenzéki képviselők mégsem szavazták meg az otthonápolási díj emelését, sorozatosan napirenden tartják a kérdést a parlamentben. Ungár Péter az LMP országgyűlési képviselője a Napi aktuálisban elmondta, hogy azért nem szavazták meg a javaslatot, mert azon a héten a napirend nem szabályszerűen lett megállapítva.
Ungár Péter szerint ez a törvény előrelépést jelentett, de nem jelentett teljes megoldást. Felidézte: sok olyan család van, ahol nem jutnak elég információhoz azzal kapcsolatban, hogy hogyan hogy vizsgálták felül a gyermekápolási díj megállapítását, illetve a pontrendszert sem egyeztették a civil szervezetekkel.

A politikus úgy látja, hogy a törvény különbséget tesz ápolt és ápolt között. Például aközött, aki a fogyatékos gyermekét otthon ápolja és aközött, aki a Alzheimer-kórban szenvedő szülőjével van otthon, hiszen utóbbi nem kapja meg a százezer forintot, ami nagy probléma. Hozzátette: a kormány ugyanebben a törvényben tudta volna ezt a kérdést rendezni, de nem tette.

Ezek az emberek hétköznapi hősök, akik olyan munkát végeznek, amiért megérdemlik a százezer forintot - szögezte le Ungár Péter.
A műsorban szó volt az LMP-Jobbik összefogásról is. Ungár Péter kijelentette, hogy a Jobbik az ellenzéki összefogás része, így pártja közösen készül a Jobbikkal az őszi önkormányzati választásra. A politikus továbbra sem határolódott el a Jobbik antiszemita botrányaitól. 
Engem úgy neveltek, hogy én nem fogok senkitől elhatárolódni, mindenki a saját szavazóiért felel, így a Jobbiknak a saját szavazóival kell elszámolni
- hangsúlyozta. 
 
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ