Cropped landscape
Belföld
Angard: Manfred Weber kiszolgálja a balliberálisokat, hogy az EB élére kerülhessen
2019-03-2721:56
Manfred Webert politikai érdeke irányítja, hiszen ahhoz, hogy az Európai Bizottság első embere lehessen, meg kell feleljen a balliberális elvárásoknak - mondta Gajdics Ottó az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Karc FM főszerkesztője leszögezte: a migráció olyan probléma, amelynek a kezelésére két markánsan szemben álló nézetrendszer uralkodik az Európai Unióban. Az uniós alapértékek pedig azt mondják ki, hogy a tagállamoknak konszenzusra kell jutni egymással nem pedig azt, hogy az az igaz és követendő, amit Weber mond. Hozzátette: ha ezután nem így fog működni az Unió, akkor nem Orbán Viktor vezeti ki az EU-ból Magyarországot, hanem egész egyszerűen ezek a politikusok szétverik az Európai Uniót. Ez az EP-választás tétje. 
Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle "ilyen civil szervezetek" irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában
- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában

M. Dobos Marianne kérdésére, miszerint emelte-e az EP-választás tétjét Orbán Viktor nyilatkozata Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója úgy reagált: nem ért egyet Orbán Viktor Kossuth Rádióban elhangzott kijelentésével. 
Mráz Ágoston Sámuel felidézte, hogy a brüsszeli szeánszon a Néppárt legalább a fele Orbán Viktor mellet volt. Nem úgy indult a tárgyalás, hogy az lesz a végeredmény, ami született - tette hozzá a Nézőpont Intézet vezetője. Úgy fogalmazott: 
Ha elfogadjuk kiindulópontnak a reálpolitikát, akkor valójában az a döntés született, hogy a felek megvárják, mi lesz az eredménye az Európai Parlamenti választásnak.
Azért volt igaza a miniszterelnöki mondatnak, mert nagyon sok múlik azon, hogy jó eredményt tud-e elérni Fidesz. Ha sikeresen szerepel a Fidesz az EP-választáson, akkor nagyon erős kártyákkal fog játszani május 26-a után - húzta alá.
Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője úgy véli, a miniszterelnök próbálja az erős érdekérvényesítő képességet mutatni magáról a Néppárton belül. 
Gajdics Ottó, a Szabad Föld főszerkesztője szerint nem emelte a tétet a miniszterelnöki rádiós nyilatkozat, ugyanis az eddig is magasan volt. 

A Karc FM főszerkesztője kifejtette: tragikus állapotban van az Európai Parlament, beleértve a Néppártot is. Figyelve a mostani nyilatkozatokat, úgy tűnik számára, mintha az elmúlt egy-másfél év vitái nem zajlottak volna le. Szerinte Manfred Weber érveit, kijelentéseit és indulatait politikai érdekek vezérlik, hiszen ahhoz, hogy az Európai Bizottság első embere lehessen, meg kell feleljen a balliberális elvárásoknak - magyarázta Gajdics. A főszerkesztő leszögezte: a migráció olyan probléma, amelynek a kezelésére két markánsan szemben álló nézetrendszer uralkodik az Európai Unióban. Az uniós alapértékek pedig azt mondják ki, hogy a tagállamoknak konszenzusra kell jutni egymással nem pedig azt, hogy az az igaz és követendő, amit Weber mond. Hozzátette: ha ezután nem így fog működni az Unió, akkor 
nem Orbán Viktor vezeti ki az EU-ból Magyarországot, hanem egész egyszerűen ezek a politikusok szétverik az Európai Uniót. Ilyen komoly a tét. Ezeket el kell zavarni.
Teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ