Cropped landscape
Belföld
Van esély rá, hogy a Szögi család kapja a lincselőnek megítélt milliókat
2019-03-2707:29
Vélhetően megkapja a Szögi család azt az ötmillió forintot, amit megnyert a magyar állam ellen indított perben az egyik olaszliszkai lincselő – közölte ifj. Balsai István jogász az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának szerdai adásában. A 2006. évi tragédia áldozatának családja 42 millió forint kártérítésre lenne jogosult, de úgy tűnik, nem sok esély van arra, hogy a teljes összeg valaha is megérkezzen a számlára.
A „nem megfelelő fogvatartási körülmények” miatt ötmillió forintnyi kártérítést ítéltek meg a 2006. október 15-én történt olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottjának, H. Dezsőnek. Ifj. Balsai István Nehéz Attila műsorvezetőnek elmondta, ha valaki egy polgári pert nyer a bűncselekmény elkövetőjével szemben és az elkövető pénzt kap az államtól, akkor azt az összeget meghatározott sorrendben az elítélt helyett – a végrehajtási eljárás keretein belül – a sértett családja kapja meg. 
 
A szakember felhívta rá a figyelmet, a Szögi család akkor számíthat a fennmaradó több tízmillió forintra, ha az elkövetők olyan vagyonnal fognak rendelkezni, amivel teljesíteni tudják a fizetési kötelezettséget. 
 
Az elítélt ifj. H. Dezső nemsokára szabadul, ha esetleg munkába áll és legális, számonkérhető jövedelme lesz, akkor – mint arra ifj. Balsai István rámutatott – a végrehajtási eljárás alapján a fizetéséből bizonyos összeget a Szögi család fog kapni. 


Természetesen ez „aprópénzt” fog jelenteni a megítélt kártérítéshez képest 
– tette hozzá. 
 
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ