Cover
Belföld
Vejkey Imre: A képviselői jogok nem korlátlanok
2019-03-2707:09
A parlamenti képviselők belépési jogáról szóló törvény felülvizsgálatát javasolja az Igazságügyi bizottság. Az ellenzéki politikusok decemberben a köztelevízió épületét vették birtokba a képviselői jogköreikre hivatkozva. Arról, hogy milyen szigorítások és korlátozások várhatóak Vejkey Imre, az Igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke beszélt az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. 
A bizottság ülésén napirendre került a képviselői jogosultságokat érintő jogszabály is. Ennek vonatkozásában hoztak egy tájékoztató állásfoglalást, amely elérhető a Parlament honlapján. Ez az állásfoglalás arról szól, hogy a parlamenti képviselőnek is csak annyi jogosultsága van, mint az Országgyűlésnek – magyarázta Vejkey Imre. Kiemelte: 

nem rendelkeznek többletjogosítvánnyal és a képviselői jogok nem korlátlanok.
Az Igazságügyi bizottság elnöke részletezte, az állásfoglalás negyedik pontja ajánlást tesz az Országgyűlés elé, mely szerint jó lenne újraszabályozni az érintett bekezdést. 

Az ellenzéki képviselők úgy gondolják, nekik csak jogaik vannak, ez pedig sok tettükben meg is nyilvánul - tette hozzá Vejkey Imre. 

A képviselőknek tudomásul kell venniük azt, hogy nem korlátlan jogosítványokkal rendelkeznek. Azok, akik az Országgyűlés hatásköre fölé helyezik magukat, nem akarják elismerni, hogy nekik kötelezettségeik is vannak és nem csak jogaik
- hangsúlyozta. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ