Cropped landscape
Belföld
Egy szemtanú láthatta, ahogy a Budapesten elfogott F. Hassan kivégzi áldozatait
2019-03-2810:36
A PestiSrácok.hu információi szerint egy szemtanút is ki fognak hallgatni F. Hassan ügyében a belga hatóságok. A férfi azt állítja, jelen volt, amikor F. Hassan elkövette a tömeggyilkosságot Szíriában. Az újabb tanú annak a külföldi személynek az ismerőse, aki korábban elsőként azonosította a Budapesten elfogott szír állampolgárt. A gyanúsított ugyanakkor azt mondja, valakivel összekeverik és a gyilkosságok időpontjában nem is volt a helyszínen. 
A PestiSrácok.hu értesülései szerint egy szemtanút is ki fognak hallgatni F. Hassan ügyében a belga hatóságok. A férfi állítása szerint jelen volt, amikor F. Hassan elkövette a tömeggyilkosságot Szíriában. Az újabb tanú annak a személynek az ismerőse, aki korábban elsőként azonosította a Budapesten elfogott szír állampolgárt, ám vallomásában azt is közölte a belga szervekkel, hogy információi egy olyan embertől származnak, aki a helyszínen látta az F. Hassan és társai által elkövetett mészárlást. Értesüléseink szerint a férfivel már fel is vették a kapcsolatot, sőt, a belga igazságügyi szervek jelezték magyar kollégáiknak, hogy jogsegély keretében a védett tanú mellett hozzá is intézhetnek kérdéseket.

F. Hassan azt mondja, nem ő ölt

Ahogy azt egy napja elsőként megírta a PestiSrácok, a magyar ügyészek mellett a védelem is felteheti kérdéseit és ezzel kiderülhet, hogy a két tanú mennyire tud konkrétumokról beszámolni. F. Hassan egyébként azt állítja, hogy a gyilkosságok időpontjában nem is volt a helyszínen, valakivel összekeverik és elképzelhető, hogy a tanúk bosszúból tettek rá terhelő vallomást. A szír férfi azzal is védekezik, hogy ő a görög titkosszolgálat ügynöke, és azon dolgozik, hogy minél több Európába szökött dzsihadistát rendőrkézre juttasson. A tanúk elmondásai mellett nyilvánvalóan ezt az állítást is ellenőrzik a hatóságok.

Tömeggyilkossággal gyanúsítják

F. Hassant a Terrorelhárító Központ (TEK) feljelentése alapján minősített emberöléssel elkövetett terrorcselekmény és terrorcselekmény előkészületével gyanúsítja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. A nyomozás elrendeléséről, mivel külföldi állampolgár külföldön elkövetett cselekményéről van szó, személyesen Polt Péter legfőbb ügyész döntött. A megalapozott gyanú szerint 2016-ban, Nyugat-Szíriában, Homsz városában egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, ezért bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából a csatlakozást megtagadó személy mintegy húsz családtagját kivégezték. F. Hassan terhére azt róják, hogy mint az ISIS egyik magas rangú vezetője, a lefejezéssel végrehajtott húsz emberölésből tízben részt vett.

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ