Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub 2.0: Az ellenzéki képviselőknek nincs politikai teljesítménye
2019-03-2806:09
A kormány törvényt módosítana, mellyel korlátozná a képviselők belépési jogát a közintézményekbe. Mindezt a 2018. decemberében, az MTVA székházban történt botrány miatt. Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója az ECHO TV Sajtóklub 2.0 című műsorában elmondta: egy újságírónak nem annyira jó szórakozás, amikor órákat kell várni arra, hogy az ellenzéki képviselők megint mit fognak csinálni.
Dezse Balázs kiemelte: a legviccesebb, hogy most mindenki úgy próbálja meg beállítani, mintha az ellenzéki képviselőket ki akarnák tiltani a közintézményekből.
Ez nyilvánvalóan nem így van, csak indokolttá kellene tenniük, hogy miért szeretnének odamenni
- fogalmazott. Hozzátette: még egy általános iskolában sem szoktak a szabályzatba beletenni olyan alap dolgokat, amit mindenki tud, mint például, hogy nem szabad köpőcsövezni egy nemzeti ünnepen.
Az ellenzéki képviselők ezzel ellentétben kikényszerítették ezeket az intézkedéseket, ahogy a kétharmadot is, és most emiatt hisztiznek.
Szabó Gergő, a PestiSrácok.hu újságírója úgy fogalmazott: kicsit olyan érzése van, mint amikor a tanár rákoppint a rosszcsont gyerekekre. Csak ezek nem rosszcsont gyerekek, hanem alattomos emberek. Sajnos muszáj rájuk koppintani.
Amíg olyan vezérek vannak, mint Hadházy Ákos, aki most már többször váltott politikai formációt, mint zoknit, addig semmi nem fog változni, és új szabályokat kell hozni.
Falusi Vajk, a 888.hu publicistája kifejtette: a probléma abból adódik, hogy az ellenzéki képviselőknek nincs politikai teljesítménye. Ezért nem tudnak mást csinálni, minthogy egy láthatósági versenybe kényszerítik saját magukat és mindent megtesznek azért, hogy felhívják magukra a figyelmet.
Ha kell, akkor visszaélnek a képviselőségükből fakadó jogokkal is. Szerintem ezt meg kell akadályozni és ez egy jó irány
- emelte ki.

Dezse Balázs véleménye szerint az intézkedéssel jót tesz a kormány az ellenzéki képviselőknek, hiszen rákényszeríti őket a normális viselkedésre, kénytelenek lesznek nem fetrengeni a földön és egy potenciális szavazó előtt nem úgy fognak viselkedni, mint az elmebetegek.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ