Cropped landscape
Belföld
Visszatérhet Brüsszelből a jobbikos Balczó Zoltán
2019-03-2806:30
Ismert politikusaival készül a Jobbik az Európai Parlamenti választásokra, ám információink szerint a lista elején lévők közül többen is vannak, akik nem vennék át brüsszeli mandátumukat.
A Magyar Nemzet úgy tudja, az első helyen álló Gyöngyösi Márton átvenné mandátumát, ám az őt követő, az EP-ben jelenleg is képviselőként dolgozó Balczó Zoltán akkor is visszatérne, ha mandátumhoz jutna. 
 
Minderről Volner János, a Jobbik korábbi alelnöke, jelenleg a Mi Hazánk független országgyűlési képviselője beszélt a Magyar Nemzetnek. Volner úgy fogalmazott, a Jobbik EP-listája „hazugság, csak még nem buktak le vele”. 
A listán harmadik helyen szereplő Jakab Péter természetesen nem megy Brüsszelbe, hiszen ráosztották a Jobbik főtrolljának szerepét, itthon számítanak rá. De Balczó második helyével is félrevezetik a közvéleményt, hiszen nem ismerek olyan embert a Jobbik elnökségében, aki a képviselő munkájával elégedett lenne. Haza fog térni és beül a parlamenti frakcióba, sőt, a gyenge felhozatalnak köszönhetően még akár vezetheti is azt
– vélekedett a volt jobbikos. Úgy látja, a negyedik helyen lévő Bana Tibor menne Brüsszelbe. 
Az alelnök mindenre és annak az ellenkezőjére is képes bármikor bólogatni
– mondta Volner János, aki szerint Z. Kárpát Dániel is csak az ismertsége miatt szerepel a listán, de szintén nem megy Brüsszelbe. 
 
Hozzátette, potenciálisan esélyes Brenner Koloman, akitől azt remélik, hogy „a közismert antiszemitaként nyilvántartott Gyöngyösit és a Jobbikot elfogadtatja majd a legerősebb állam, Németország képviselőivel”. 
 
A lap megkereste a Jobbik sajtóosztályát, hogy megtudják, az EP-listát vezető hat politikus közül van-e olyan, aki semmiképpen nem menne az uniós parlamentbe, ám a lapzártáig nem kaptak választ. 
 
Ismert, Volner János, aki tavaly októberben lépett ki a Jobbikból, több ízben is igyekezett lerántani a leplet a Jobbik balratolódásáról, illetve Gyurcsány Ferencékhez fűződő viszonyról 
Nem is olyan régen a Jobbik még azt kérte számon dörgedelmesen a kormányon, hogy Gyurcsány Ferencet miért nem Gyurcsány fegyencnek hívják. Ehhez képest most már boldogan ölelgetik és puszilgatják a DK politikusait, és a nemzetállamok felszámolásának tervével, az Európai Egyesült Államok létrehozásával kampányoló Dobrev Klárának tapsolnak a közös tüntetéseiken
– hangsúlyozta a politikus.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ